Behandelingen in de praktijk van Tandarts NaardenTandarts Naarden – G.L. van den Berg-Jong biedt mondzorg in de regio Gooise Meren en Almere. Maak ook een afspraak voor een mondhygiënebehandeling, een cosmetische behandeling of voor het aanmeten van een gebitsprothese. U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

  • Periodieke controle
  • Vullingen vervangen
  • Kronen en bruggen
  • Kronen en inlays, in 1 dag klaar door gebruik van mondscanner (zonder afdrukmateriaal)
  • Wortelkanaalbehandeling
  • Bleken van tanden
  • Sealen
  • Kunstgebitten en protheses
  • Poetsinstructie en tandsteen verwijderen door Preventie-assistente
Maak een afspraak

Periodieke gebitscontrole

Met een gezond gebit heeft u niet alleen een geringe kans op bijvoorbeeld gaatjes. Het heeft een positieve invloed op uw algehele gezondheid. Als u een ontsteking of een wondje in uw mond heeft, kan dat de bron vormen van een ziekte op een andere plek in uw lichaam. Voorkom gebitsproblemen met goede mondzorg. En laat bij voorkeur 2 maal per jaar uw gebit controleren door de tandarts. Veel gebitsproblemen lossen we op met een vulling, een wortelkanaalbehandeling of een zenuwbehandeling.

Heeft u nog geen afspraak gemaakt voor uw gebitscontrole?

Bel Tandarts Naarden

Mondhygiënebehandelingen

Een mondhygiënebehandeling voorkomt in de eerste plaats het ontstaan van gaatjes in uw tanden en kiezen en tandvleesaandoeningen. We geven u advies over de beste zorg voor uw gebit. En we geven voorlichting over het effect van eetgewoontes op uw gebit. Daarnaast helpen we u bij:
  bloedend of teruggetrokken tandvlees,
  slechte adem,
  tandsteen of andere aanslag op uw gebit.

Maak een telefonische afspraak voor een periodieke gebitscontrole via telefoonnummer 035 695 22 28.

Kindertandheelkunde

Voor kinderen is een bezoek aan de tandarts een groot avontuur. Is het eerste melktandje doorgebroken? Breng uw kind dan mee als u voor uw gebitscontrole bij Tandarts Naarden komt. Als uw zoontje of dochtertje het toelaat, kijken we ook een keer in het mondje. Zo kan uw telg wennen aan het fenomeen tandarts.

Zo bereidt u uw kind voor op de eerste, echte gebitscontrole:
  Vertel vooraf wat er gaat gebeuren.
  Weet u iets niet? Zeg dat eerlijk en stel voor om het aan de tandarts te vragen tijdens het bezoek.

  Stel geen cadeautjes in het vooruitzicht. Dat werkt niet geruststellend.

Met facings maakt tandarts G.L. van den Berg scheve tanden weer recht.

Facings
Facings zijn schildjes van porselein of composiet. Die plakken we op 1 of meerdere tanden om scheve tanden te maskeren, gebroken tanden te herstellen of een spleet tussen uw tanden op te vullen.

Bleken
Er zijn verschillende oorzaken voor verkleurde tanden. Denk aan roken, eetgewoontes en de mate van hygiëne en verzorging. Maar ook ouderdom, medicijngebruik en de kwaliteit van uw gebit spelen een rol. Bleken geeft uw gebit weer een frisse uitstraling.

Bel voor een afspraak

Cosmetische tandheelkunde

Met cosmetische tandheelkunde verbeteren we de stand, vorm of kleur van uw tanden en kiezen.


Kronen en bruggen

Als een tand of kies onvoldoende houvast heeft voor een vulling, plaatsen we een kroon. Een kroon is een kapje van metaal of van porselein dat uw tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie teruggeeft. Met een brug vervangen we een ontbrekende tand of kies.

De praktijk beschikt over een digitale mondscanner waardoor het “happen” met afdrukmateriaal in een lepel overbodig is. Deze techniek is voor u veel prettiger (geen risico op kokhalzen) en de werkstukken kunnen vaak al de volgende dag worden geplaatst.

Vakkundige cosmetische tandheelkunde van Tandarts Naarden.

Tandprotheses

Heeft u een slecht gebit en biedt een grondige renovatie geen oplossing? Bespreek dan met Tandarts Naarden of een gebitsprothese voor u een uitkomst is. Een volledig kunstgebit, een klikgebit, maar ook een gedeeltelijke prothese is wellicht een optie. Maak voor meer informatie over een gebitsprothese een afspraak in onze praktijk.